adg tekst  

home
uitgangspunt en werkwijze
activiteiten en tarieven
de man achter adg tekst
contact
links
 

Al een paar keer heb ik in opdracht het levensverhaal van anderen mogen schrijven. Een dergelijke opdracht krijgen, en hiermee iemands ghostwriter te worden, is een blijk van groot vertrouwen van de kant van de opdrachtgever. Zo’n opdracht aanvaarden levert een bijzondere ervaring op, maar vereist ook bepaalde kwaliteiten.

Uiteraard heeft de schrijver de capaciteiten om een verhaal te kunnen vertellen. Daarnaast moet hij zich volledig kunnen inleven in wat de opdrachtgever voor ogen staat en welke boodschap hij of zij wil overbrengen. Ten slotte is dienstbaarheid van groot belang. Als schrijver moet je bereid zijn onzichtbaar te worden om het verhaal optimaal tot zijn recht te laten komen en de verteller te laten schitteren. Schrijfstijl en woordkeus moeten passen bij degene die zijn naam aan het verhaal heeft verbonden.

Download:

  • de pdf met een fragment van het door mij opgetekende levensverhaal Juttersbitter (2012) van Cees Bakker (ISBN 978 94 91361 71 5) en te bestellen via o.a. Bol.com;
  • de pdf met een fragment van het door mij opgetekende levensverhaal (getiteld De derde engel) van Jan-Willem de Hoop (2013; publicatie in voorbereiding).

Wil je ook je eigen verhaal kwijt - een autobiografie of een ander genre - maar heb je tot nu toe niet geweten hoe je dit moet verwezenlijken? Heb je al wel de ingrediënten klaarliggen, maar slaag je er niet in er een pakkend geheel van te maken?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op: ariedegeus@live.nl.  Samen kunnen we kijken wat er mogelijk is en tegen welk tarief dit zou kunnen.