adg tekst  

home
uitgangspunt en werkwijze
activiteiten en tarieven
de man achter adg tekst
contact
links 

arie de geusMijn naam is Arie de Geus (1957).
Al vrijwel mijn hele leven ben ik met tekst en taal bezig. Dat begon al heel vroeg, met van die plastic lettertjes waarmee ik verwoed probeerde woordjes te maken. Ik zat nog maar net op de kleuterschool en was de kunst van het lezen dus nog niet machtig. Maar dat veranderde snel.

Toen ik een jaar of tien was kwam een volgende fase: het samenstellen van een eigen krant vol zelfbedachte nieuwsfeiten, maar ook het schrijven van fantasie- en stripverhalen.

Na de middelbare school – gymnasium-A, met, uiteraard, een onvervalst talenpakket – en een studie Engels begon ik in 1979 als corrector in Den Haag, bij de toenmalige Staatsdrukkerij/uitgeverij, het latere Sdu Uitgevers. Uiteindelijk werd ik daar (fonds)redacteur.  Ik heb er een schat aan ervaring opgedaan en de kneepjes van het vak geleerd. Omdat ik me door diverse ontwikkelingen (automatisering, standaardisering en digitalisering) langzamerhand meer een procesbewaker dan een redacteur voelde worden, ging ik na bijna drie decennia mijn eigen weg. Voor meer gedetailleerde informatie zie curriculum vitae.

LEES MEER